Faksimile fra Harstad Tidende 4. juli 2022

Ærekraftkonferansen inviterer innovatører som sitter med de gode ideene for en bærekraftig utvikling til å melde seg på Ærekraftkonkurransen 2022. Vi snakker om bærekraft når det gjelder både økonomi, sosiale aspekter, klima og miljø. Målet er å løfte frem de bedriftene og aktørene som har gått først, til inspirasjon for oss andre og for at vi skal gjøre ære på dem.

Kjenner du til en bedrift eller et prosjekt som bruker ressurser på en slik måte at det ikke går på bekostning av framtidige generasjoner? Og som bruker bærekraft som vekstfaktor? Da vil vi høre fra deg!

Nominer din bedrift, ditt prosjekt, eller send tips til ojk@hrnf.no


De nominerte til Ærekraftprisen 2022

De nominerte listes fortløpende her etterhvert som forslagene kommer inn :


Vi skal dele ut «Ærekraftprisen 2022» i seks kategorier:

  • Havbruksnæringen
  • Entreprenørbransjen
  • Boligprosjekter
  • Innovasjon
  • Sosiale tiltak
  • Gjenbruk

Hver av våre seks vinnere mottar vår Ærekraftpris. Prisen er designet av Kenneth Leiknes på MANODA AS. Prisen er 3D printet av et filament (PLA plast) som er økologisk produsert i Europa, med fokus på bærekraft. Filamentet leveres på resirkulert pappspole og er pakket i 100% resirkulert innpakning og er det mest bærekraftige printefilamentet vi klarte å finne på markedet i dag.
Prisen er 3D printet og sponset av MANODA AS.


Vinner presentasjonskurs

Alle de nominerte av Ærekraftprisen får også gratis kurs gjennom UiT Norges arktiske universitet i den populære presentasjonsformen Pecha Kucha.

Hva er Pecha Kucha?

Det å makte å fenge et publikum, er en kunst. Pecha Kucha ble utarbeidet av samtidskunstnerne Astrid Klein og Mark Dytham i 2003, og baserer seg på at hver deltager får totalt 6 minutter og 40 sekunder på å legge frem 20 slides om det de ønsker å prate om. Taleren får altså kun 20 sekunder til å snakke om hver slide, og tvinges slik til å forklare seg presist og kortfattet om hvert tema.


Vår jury vil vurdere de innkommende forslagene etter følgende kriterier:

  1. Beskriv hvilken form for kunnskapsbasert systemtenkning som ligger til grunn for prosjektet.
  2. Forklar hvilke momenter ved den kunnskapsbaserte systemtenkning som vil bidra til å omstille samfunn og næringsliv i samspill med biologisk og kulturelt mangfold.
  3. Belys hvilket moment ved den helhetlige tilnærmingen til utvikling som gjør at prosjektet bidrar til at bosetning og sysselsetting kan sikres, innenfor naturens toleransegrenser.
  4. Fortell på hvilken måte prosjektet etablerer et positivt samspill mellom sosiale, økonomiske og miljømessige verdier i samfunnet slik at de ikke settes på spill, men balanseres?
  5. Hva er det nye momentet ved innovasjonen som fører til positive eksterne effekter for næringslivet, offentlig sektor og/eller samfunnet generelt?
  6. Har det vært vurdert noen form for sirkulær økonomimodell – gjenbruksøkonomi -som regnskapsmodell eller andre bærekraftige forretningsmodeller for prosjektet?

Ærekraftkonkurransens jury:

Juryen vil bestå av to personer fra UiT Norges arktiske universitet og Ole-Jonny Korsgaard, direktør i Harstadregionens næringsforening.

Nominasjonsfristen er 23. september 2022.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Ole-Jonny Korsgaard på tlf 901 05 580 eller e-post ojk@hrnf.no.