Fjorårets vinner av Ærekraftprisen for innovasjon, Rå Biopark, kommer for å fortelle om hvordan de skal omdanne 60 000 tonn matavfall til klimanøytralt drivstoff. Foto: ©Rå Biopark

Alle snakker om bærekraft

– men hva får det å si for deg?

Er du i gang med grønne strategier og tiltak? Vet du hvor du skal begynne og hva som bør komme først? Og hva betyr nå egentlig dette bærekraftbegrepet for deg og din bedrift?

9 av 10 nordnorske bedrifter defineres som små og mellomstore, og disse bedriftene står
i fare for å miste finansierings- og markeds- muligheter i det grønne skiftet. Vi står midt i det, det er nå endringen må skje for å ikke falle bakpå!

Bli med når blant andre Erna Solberg og Lise Klaveness kommer til Harstad for å snakke
om hvordan drive utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for kommende generasjoners behov.

Ærekraftkonferansen presenterer et stjerne- lag av innledere for å gi oss innsikt og påfyll i bærekraftens tre dimensjoner: miljø og klima, sosiale forhold og økonomi. Og hvordan vi kan – og bør – forholde oss til det i våre bedrifter.

Ærekraftkonferansen arrangeres 24. oktober i Arena Nord-Norge, Harstad.

Erna Solberg

Partileder Høyre

Erna Solberg er en fremtredende politisk leder og tidligere statsminister
i Norge som er anerkjent for sitt sterke engasjement og dyptpløyende kunnskap om nasjonal og internasjonal politikk.

Hun har gjort betydelige bidrag til Norges utvikling og velstand gjennom sin lange karriere i politikken. Som leder av partiet Høyre siden 2004, og som statsminister fra 2013 til 2021, hadde Solberg en sentral rolle i å styre landet gjennom perioder med økonomisk usikkerhet og globale utfordringer.

Penelope Lea

UNICEF-ambassadør og miljøaktivist

Penelope Lea er en norsk klimaaktivist som ble ambassadør for UNICEF i en alder av 15 år, og ble slik den nestyngste UNICEF-ambassøren noensinne.

Hun har en fantastisk evne til å nå gjennom til både barn og voksne. Hun er uredd, ambisiøs, ekstremt kunnskapsrik og en inspirasjon for veldig mange.

Erna Solberg

Adm. direktør, UN Global Compact

Kim Noguera Gabrielli er administrerende direktør for UN Global Compact Norge og programleder for podcasten «Business of the Future». Han kommer til Ærekraft med konkrete tips og verktøy på veien til grønn omstilling i Nord-Norge.

Erna Solberg

Adm. direktør, Skift

Møt Bjørn Kjærand Haugland, en anerkjent leder og ekspert på bærekraft. Som administrerende direktør i Skift
– Næringslivets klimaledere, har han samlet Norges fremste pådrivere for utslippskutt i næringslivet.

Med tidligere erfaring som konserndirektør for bærekraft i DNV GL- gruppen og omfattende kunnskap innen bærekraft, klimakrise og innovasjon,
har Haugland en unik evne til å påvirke og inspirere. Han har hatt en rekke lederstillinger både i Norge, Korea og Kina.

Mette Nygård Havre

Leder folkebevegelsen “Spis opp maten”

Mette Nygård Havre, lederen av folkebevegelsen «Spis opp maten», er en inspirerende leder og foredragsholder. Med bakgrunn som journalist hos TV2. no og kommunikasjonssjef i BIR AS, har hun en dyp forståelse for matsvinn og bærekraftig forbruk.

Havre ønsker å reise rundt for å motivere folk til å redusere eget matsvinn. Hun har allerede oppnådd suksess ved å få Q-meieriene til å endre datostemplingen på melk til «Best før, men ikke dårlig etter». Havre jobber også for å påvirke flere produsenter til å endre datomerking og oppfordre til bruk av sansene for å bedømme matkvaliteten.

Lise Klavenes

President Norges Fotballforbund

Lise Klaveness er en fremstående
figur innen fotball både i Norge og internasjonalt. Hun er per 2023 president i Norges Fotballforbund (NFF).

Klaveness har bakgrunn som fotballspiller og var en offensiv midtbanespiller og spiss, kjent for
sin kreativitet, tekniske dyktighet
og fotballintelligens. I tillegg til sin fotballkarriere, er Klaveness også utdannet advokat og har jobbet i advokatfirmaet Hjort, Oslo tingrett og Norges Bank. Hun har også vært en pioner i sporten, og var i 2018 verdens første kvinnelige ekspertkommentator under et herre-VM i fotball.

Bli med når blant andre Erna Solberg og Lise Klaveness kommer til Harstad for å snakke om hvordan drive utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for kommende generasjoners behov.