2023
10:30

Mette Nygård Havre

Leder folkebevegelsen "Spis opp maten"

Mette Nygård Havre, lederen av folkebevegelsen «Spis opp maten», er en inspirerende leder og foredragsholder. Med bakgrunn som journalist hos TV2.no og kommunikasjonssjef i BIR AS, har hun en dyp forståelse for matsvinn og bærekraftig forbruk.

Havre ønsker å reise rundt for å motivere folk til å redusere eget matsvinn. Hun har allerede oppnådd suksess ved å få Q-meieriene til å endre datostemplingen på melk til «Best før, men ikke dårlig etter». Havre jobber også for å påvirke flere produsenter til å endre datomerking og oppfordre til bruk av sansene for å bedømme matkvaliteten.

Bli med på Havres reise mot en bærekraftig matkultur, og la deg inspirere til å ta konkrete handlinger for å redusere matsvinn:

🥕Jeg vil fortelle min historie om hvordan vi alle kan bruke kraften i oss selv til å være med og skape positiv endring.

🥕Jeg vil si noe om min reise fra avfallsbransjen til å bygge folkebevegelsen @spisoppmaten med over 100 000 følgere i sosiale medier.

🥕Jeg vil konkret komme inn på hvor stort matsvinnet er i Norge og fortelle hva hver og en kan gjøre for å bidra til å redusere det.

🥕Så vil jeg fortelle at det å redusere matsvinn er blant de ti viktigste tingene vi MÅ gjøre om vi skal nå klimamålene innen 2030.

🥕Så vil jeg fortelle at om man reduserer matsvinnet så er det positivt for både klima og lommebok.

Vinn-vinn med andre ord.

Meld deg på