Program

08:00

Registrering

Vi åpner for registrering kl. 08:00 - velkommen!

Les mer

08:30

Bjørg-Siri Albertsen

Konferanseleder

Konferansen starter presis klokken 08:30. Du husker kanskje Bjørg-Siri fra fjorårets Ærekraftkonferanse? I tillegg til et sprudlende og engasjerende innlegg, hadde hun med seg larver som vi fikk smake på. Nå skal hun lede oss gjennom årets konferanse.

Les mer

08:45

Erna Solberg

Partileder Høyre

Erna Solberg er anerkjent for sitt sterke engasjement og dyptpløyende kunnskap om nasjonal og internasjonal politikk, og har også markert seg som en sterk talsperson for likestilling og kvinners rettigheter, både nasjonalt og internasjonalt.

Les mer

09:10

Penelope Lea

UNICEF-ambassadør og miljøaktivist

Penelope Lea er en norsk klimaaktivist som ble ambassadør for UNICEF i en alder av 15 år. Hun har en fantastisk evne til å nå gjennom til både barn og voksne. Hun er uredd, ambisiøs og ekstremt kunnskapsrik.

Les mer

09:30

Kim N. Gabrielli

Administrerende direktør, UN Global Compact

Kim Noguera Gabrielli er administrerende direktør for UN Global Compact Norge og programleder for podcasten «Business of the Future». Han kommer til Ærekraft med konkrete tips og verktøy på veien til grønn omstilling i Nord-Norge.

Les mer

10:10

Bjørn Kjærand Haugland

Administrerende direktør, Skift - Næringslivets Klimaledere

Bjørn Kjærand Haugland er ekspert på bærekraft og er en anerkjent, ledende stemme, både nasjonalt og internasjonalt. Med sin omfattende kunnskap innen bærekraft, klimakrise og innovasjon, har Haugland en unik evne til å påvirke og inspirere.

Les mer

10:30

Mette Nygård Havre

Leder folkebevegelsen "Spis opp maten"

Mette Nygård Havre, lederen av folkebevegelsen "Spis opp maten", er en inspirerende leder og foredragsholder. Med bakgrunn som journalist hos TV2.no og kommunikasjonssjef i BIR AS, har hun en dyp forståelse for matsvinn og bærekraftig forbruk.

Les mer

11:00

Lunsj

Velkommen til deilig lunsj - husk å spise opp maten!

Les mer

12:00

Sigve Daae Rasmussen

Daglig leder Rå Biopark

Ett år etter at de vant Ærekraftprisen for innovasjon 2022 er daglig leder i Rå Biopark Sigve Daae Rasmussen tilbake på Ærekraftskonferansen 2023. Han skal fortelle om hvordan Rå Biopark skal omdanne 60 000 tonn matavfall til klimanøytralt drivstoff.

Les mer

12:30

Lise Klaveness

President Norges Fotballforbund

Lise Klaveness er en fremstående figur innen fotball både i Norge og internasjonalt. Hun er per 2023 president i Norges Fotballforbund (NFF). Klaveness har vært en sterk talsperson for menneskerettigheter og har kritisert diskriminering innen fotball, og er en innflytelsesrik person både på og utenfor fotballbanen.

Les mer

12:50

Møt vinnerne av Innovasjonscamp 2023!

Årets unge vinnere av Innovasjonscampen og Liv Brandvoll, Ungt Entreprenørskap Arktis

Møt årets unge vinnere av Innovasjonscampen og deres vinnerprosjekt. De kommer sammen med Liv Brandvoll som er daglig leder i Ungt Entreprenørskap Arktis.

Les mer

13:25

Ærekraftkonkurransen

Juryen for Ærekraftkonferansen

Vi deler ut årets Ærekraftpriser og får innlegg fra årets vinnere

Les mer

14:40

Panelsamtale – hvordan når vi mål?

Debattleder

Vi samler deltakere til samtale om det vi har fått innsikt i gjennom dagen

Les mer